Lebih 3 Juta Dijangka Kunjungi MAHA 2012

Image

KUALA LUMPUR, 13 Sept – Lebih tiga juta orang dijangka mengunjungi Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Antarabangsa (MAHA) 2012 di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), Serdang dari 23 Nov hingga 2 Dis ini.

Pengarah Projek MAHA 2012 Anas Ahmad Nasarudin berkata bertemakan ‘Transformasi Pertanian Melalui Inovasi’, MAHA 2012 juga bakal memaparkan kejayaan sektor pertanian dan industri asas tani serta ternakan dari aspek inovasi dan teknologi dari dalam dan luar negara.

Beliau yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Marditech Corporation Sdn Bhd, berkata MAHA 2012 juga merupakan platform untuk menggalakkan belia negara menceburi bidang pertanian yang memberi pendapatan lumayan kepada mereka.

Beliau berkata program ini dapat memberi pendedahan kepada golongan itu mengenai peluang yang disediakan kerajaan bagi melibatkan diri dalam industri pertanian.

“Beberapa siri seminar dan program ‘Young Entreprenuer’ juga akan diadakan bagi memupuk minat mereka untuk menceburi bidang ini,” katanya ketika ditemuramah dalam rancangan Ala Carte Pagi di Bernama Radio24 pada Khamis.

— BERNAMA

Advertisement

One thought on “Lebih 3 Juta Dijangka Kunjungi MAHA 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s