White Champaca – Memorial Lawatan Timbalan Ketua Setiausaha

Sempena mesyuarat Bahagian Pemantauan Projek Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA) di City Bayview Langkawi baru-baru ini, YBhg. Dato’ Dr. Baharom bin Jani, Timbalan Ketua Setiausaha (TKSU) MOA bersama ahli-ahli mesyuarat, telah melakukan lawatan kerja ke Taman Agro Teknologi MARDI Langkasi (TATML) pada 12 Oktober lalu. Ini merupakan lawatan kedua beliau ke TATML selepas lawatan pertama mengiringi Ketua Setiausaha dua tahun lalu.

Lawatan selama 4 jam yang juga turut dihadiri oleh Jawatankuasa MASMARDI dan Pengarah MARDI Negeri Kedah telah disusunatur oleh pengurusan TATML dengan penyampaian taklimat aktiviti taman, sesi lawatan ke persekitaran ladang, penanaman pokok oleh YBhg. TKSU dan berakhir dengan jamuan ringan di dewan terbuka TATML. Sebagai memorial kepada lawatan TKSU ini, sebatang pokok chempaka (Michelia alba) dipilih untuk ditanam oleh YBhg. TKSU.

Secara keseluruhannya, beliau amat berpuashati dengan perjalanan aktiviti TATML di samping memberi beberapa pandangan sebagai penambahbaikan  demi masa hadapan TATML. Antara saranan beliau adalah supaya TATML menggalakkan  pihak swasta diberi peluang menyertai iklan berbayar sebagai sebahagian pendapatan TATML.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s