Adventure Camp Tour Tarik Minat Wartawan Singapura

Sejak diperkenalkan pada awal tahun ini, pakej Agropark Adventure Camp telah mendapat sambutan dari pelbagai golongan pengunjung ke Taman Agro Teknologi MARDI Langkawi (TATML), sama ada dari kalangan pelawat individu (walk in tour) mahu pun pelawat berjadual.

Pada 17 September yang lalu, sekumpulan 11 orang wartawan dari Singapura telah berkunjung Ke TATML bagi mencuba sendiri pakej yang menggayakan aktiviti lasak ini sebagai acara sampingan selain daripada lawatan ladang. Kunjungan para wartawan ini dicetus susulan daripada lawatan tinjauan agensi-agensi pelancongan negara itu beberapa bulan dahulu. Dengan lawatan ini, adalah diharapkan agar pake-pakej TATML akan tersebar luas  di media Republik itu.

Selain daripada itu, pengurusan TATML juga difahamkan oleh Syarikat Golden Eagle & Tours yang mengendalikan aktiviti lasak ini, telah menerima permohonan dari pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perlis untuk menghantar 60 peserta mengikuti kursus team building pada 6 Oktober ini. Perancangan selanjutnya TATML bersama Golden Eagle adalah persiapan membuat promosi ke sekolah-sekolah.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s